Sayı Problemleri Testi Çöz (ÖSYM Soru Tipi) - Bilgi Destesi

En Son

Cumartesi, Mayıs 26, 2018

BilgiDestesi

Sayı Problemleri Testi Çöz (ÖSYM Soru Tipi)

Sayı Problemleri Testi Çöz (ÖSYM Soru Tipi)

Merhaba saygıdeğer BilgiDestesi.Com okuyucuları.Sizler için tüm sınavlarda karşınıza çıkabilecek olan sayı problemleri konusunda mükemmel bir test hazırladık.Bu testi çözerek başarınızı arttırabilirsiniz.Test içerisinde çeşitli soru tipleri bulunmaktadır.
sayı problemleri testi
Bu soruların size katkısı nedir?

1.Üniversiteye geçiş sınavında çıkabilecek soru tipleri bakımından alışacaksınız.
2.Matematiksel zekanız gelişecektir.
3.Pratik olarak sayımlarda veya ölçümlerde hızlanacaksınız ve gelişeceksiniz.

SAYI PROBLEMİ TESTİNDE BAŞARILAR

1- 44 kişilik bir grupta haftanın her günü en az bir kişinin doğum günü ise bu grupta en fazla kaç kişinin doğum günü salı olabilir?

A) 34              
B) 35          
C) 36         
D) 37          
E) 38

2- Aykut bir bilet kuyruğunda baştan 13.sırada, sondan 17.sıradadır.
Buna göre, kuyrukta kaç kişi vardır?

A) 26             
B) 27           
C) 28           

D) 29         
E) 30

3- Bir maçın bilet gişesi kuyruğunda Hasan önden 12., Ahmet sondan 12.sırada ve Hasan ile Ahmet arasında 4 kişi vardır.
Ahmet gişeye daha yakın olduğuna göre, kuyrukta kaç kişi vardır?

A) 14            
B) 16             
C) 18            
D) 20       
E) 22

4- 33 kişinin bulunduğu bir sınıfta, erkek öğrenci sayısı kız öğrenci sayısından 5 fazladır.
Bu sınıftaki erkek öğrenci sayısı kaçtır?

A) 19          
B) 18               
C) 17             
D) 15        
E) 14

5- Hangi sayının karekökünün 4 eksiği 11 eder?

A) 124        
B) 225              
C) 256          
D) 400        
E) 625

6- Ayşe ile Fatma'nın paraları toplamı 1000 TL’dir. Ayşe Fatma'ya her gün 50 TL verirse 5 gün sonra paraları eşit oluyor. 
Buna göre, Ayşe'nin kaç TL parası vardır? 

A) 550       
B) 600              
C) 700           
D) 750        
E) 800


7- Bir lokantada yemek yiyen 10 kişilik grubun bazı Üyeleri hesap ödememiştir. Bu yüzden, ötekiler 6 şar TL ödeyecekken 12 şer TL ödemiştir.
Buna göre, para ödemeyenlerin sayısı kaçtır? 


A) 9          
B) 8                  
C) 7               
D) 6            
E) 5

8- Bir merdivenin basamaklarını 3 er 3 er çıkıp 4 er 4 er inen bir çocuk, inişte 8 adım daha az atmıştır.
Buna göre, merdiven kaç basamaklıdır? 


A) 96        

B) 92               
C) 90               
D) 84         
E) 72

9. Bir kumbaraya bir sınıftaki öğrencilerin bazıları 1 TL, bazıları 2 TL atmıştır. Kumbarada biriken para 42 TL'dir. 
Kumbaraya para atan öğrenci sayısı 30 olduğu na göre kaç öğrenci 1 TL atmıştır?

A) 22
B) 18
C) 16
D) 14
E) 10

10. Bir miktar kalem, tanesi 8 TL den satılırsa 30 Kr zarar ediliyor. Tanesi 10 TL den satılırsa 49,70 TL kâr ediliyor. 
Buna göre, bu kalemlerin sayısı kaçtır?

A) 30
B) 28
C) 27
D) 25
E) 24

11. İki defter, Üç Silgi ve bir kalemin fiyatı 1,2 TL'dir.
Bir defter, bir silgi ve bir kalemin fiyatı 0,8 TL olduğuna göre, bir kalemin fiyatı bir silginin fiyatından kaç TL fazladır?

A) 0,2
B) 0,36
C) 0,38
D) 0,4
E) 0,5

12. Bir sandık elma 12 çocuğa eşit olarak paylaştırılıyor. Sonra 4 çocuk aldıkları elmaları diğer 8 çocuğa eşit olarak bölüştürdüklerinde diğer çocuklar başlangıca göre 6 şar elma fazla almış oluyorlar. 
Buna göre, sandıkta kaç tane elma vardır?

A) 60
B) 96
C) 120
D) 144
E) 240

13. Nergiz, Pakize'ye 5 TL verirse paraları eşit olacaktır. Eğer Pakize, Nergiz'e 10 TL verirse Nergiz'in parası Pakize'nin parasının 3 katından 10 TL eksik olacaktır. 
Buna göre, Nergiz'in kaç TL si vardır?

A) 30
B) 35
C) 40
D) 50
E) 60

14. 50 kuruşluk ve 25 kuruşluklardan oluşan 38 tane madeni paranın tutarı 14,75 TL'dir.
Buna göre, bu paralardan kaç tanesi 25 kuruşluktur? (100 Kr= 1 TL)


A) 15
B) 17
C) 19
D) 21
E) 23


15. Selim bir yarışmada 10 soru cevaplıyor. Doğru bildiği her yanıt için 6 puan kazanırken, yanlış bildiği her soru için 3 puan kaybediyor. 
Selim yarışma sonucu 24 puan aldığına göre, kaç soruyu doğru cevaplamıştır?

A) 4

B) 5
C) 6
D) 7
E) 8

16. Bir hastanedeki her kadındoktorun, hastanedeki
kadın meslektaşlarının sayısı, erkek meslektaşlarının sayısının Üç katından 5 eksik; her erkek doktorun da hastanedeki kadın meslektaşlarının sayısı, erkek meslektaşlarının sayısının 2 katından 6 fazladır.
Buna göre, hastanede toplam kaç doktor vardır?


A) 28
B) 29
C) 30
D) 31
E) 32




CEVAP ANAHTARI


1-E 2-D 3- C 4-A 5-B 6-D 7-E 8-A 9-B 10-D 11-D 12-D 13-C 14-B 15-C 16-A


SAYI PROBLEMLERİ TESTİMİZİ ÇÖZDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder