Yüzde Problemi Testi Çöz ( YENİ – ÖSYM Soru Tipi)

tarafından
37
Yüzde Problemi Testi Çöz ( YENİ – ÖSYM Soru Tipi)

Yüzde Problemleri Testi Çöz (ÖSYM Soru Tipi)

Merhaba saygıdeğer BilgiDestesi.Com okuyucuları.Sizler için tüm sınavlarda karşınıza çıkabilecek olan yüzde problemleri konusunda mükemmel bir test hazırladık.Bu testi çözerek başarınızı arttırabilirsiniz.Test içerisinde çeşitli soru tipleri bulunmaktadır.
YÜZDE PROBLEMİ
Bu soruların size katkısı nedir?


1.Üniversiteye geçiş sınavında çıkabilecek soru tipleri bakımından alışacaksınız.
2.Matematiksel zekanız gelişecektir.
3.Pratik olarak yüzde sayımlarında hızlanacaksınız ve gelişeceksiniz.

YÜZDE PROBLEMİ TESTİNDE BAŞARILAR

1.Bir satıcı elindeki malin önce % 15 ini, daha sonra kalan malin % 20 sini satmıştır.
Buna göre, başlangıçtaki malın yüzde kaçı satılmamıştır?
A) 75
B) 72
C) 70
D) 68
E) 65

2.Ucuzluk yapan bir mağaza, fiyatlarında % 20 indirim yapıyor. İlk hafta satışların az olduğunu görünce ikinci hafta İndirimli fiyatlar üzerinden % 25 daha indirim yapıyor.

Bu mağazanın yaptığı tüm indirim yüzde kaçtır?
A) 32,5
B) 35
C) 37,5
D) 40
E) 42,5

3.Bir mal a liradan satılırsa % 25 kar, b liradan satarsa % 25 zarar edilmektedir.

Buna göre,b/a oranı kaçtır?
A) 5/4
B) 3/5
C) 5/3
D) 3/4
E) 4/3


4.Bir malin etiket fiyatı, maliyet fiyatı üzerinden % 30 karla hesaplamıştır.

Bu mal, etiket fiyatı üzerinden %10 indirimle satılırsa, maliyet fiyatı üzerinden elde edilen kar yüzde kaç olur?
A) 25
B) 23
C) 21
D) 19
E) 17


5.Bir bakkal bir miktar baharatı etiket fiyatının %25 eksine almış, etiket fiyatının % 10 eksiğine satmıştır.

Bakkal, bu baharatın satışından yüzde kaç kar etmiştir?
A) 10
B) 12
C) 15
D) 20
E) 25

6.0,009 hangi sayının % 30’udur?

A) 0.0003
B) 0,003
C) 0,0033
D) 0,033
E) 0,03

7.%10 zararla 180 liraya satılan bir mal % 10 karla satsaydı kaç liraya satılırdı?

A) 220
B) 221
C) 225
D) 230
E) 240

8.Bir satıcı bir malı 40 karla satarken, satış fiyat üzerinden %20 indirim yaparak 580 liraya satıyor.

Bu malın maliyeti kaç liradır?
A) 510
B) 500
C) 480
D) 470
E) 460

9. x Liraya satılan bir mal % 40 karla 2x – 600 liraya

satılmıştır
Buna göre, satıştan kaç lira kar edilmiştir? 
A) 200 
B) 250 
C) 300 
D) 350 
E) 400

10. a sayısı b sayısının %30 u, b sayısı da c sayısının % 20 sidir.

Buna göre, a sayısı c sayısının yüzde kaçıdır?
A)  8 
B)  6
C)  5
D)  4
E)  3


11.Bir kırtasiyeci elindeki Kalemlerin 5 tanesini 10 karla geriye kalanlarını da %40 karla satıyor.

Kırtasiyecinin bu kalemlerin tamamının satışından elde ettiği kar %30 olduğuna göre %40 karla kaç tane kalem satmıştır?
A) 6
B) 8
C) 10
D) 12
E) 15


12. Etiket fiyatı maliyet üzerinden % 15 karla hesaplanan bir malın indirim fiyat etiket fiyatından 600 TL azdır.

Bu mal indirimli fiyatla satıldığında maliyet üzerinden % 5 zarar edildiğine göre, bu malin maliyeti kaç TL’dir?
A) 2000
B) 3000
C) 2500 
D) 3500
E) 4000


CEVAP ANAHTARI

1-D 2-D 3- B 4-E 5-D 6-E 7-A 8-B 9-E 10-B 11-C 12-C


SAYI PROBLEMLERİ TESTİMİZİ ÇÖZDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜRLER